Beach Lifeguard renewal opleiding bij Dreams in Ter Heijde

Wanneer:
april 19, 2024 – april 21, 2024 hele dag
2024-04-19T00:00:00+02:00
2024-04-22T00:00:00+02:00
Waar:
Ter Heijde, Nederland
Kosten:
€ 250,00
Contact:
Beach Lifeguard renewal opleiding bij Dreams in Ter Heijde @ Ter Heijde, Nederland

De opleiding tot Beach Lifeguard is er op gericht om je de kennis en vaardigheden aan te leren die noodzakelijk zijn om toezicht te kunnen houden op het strand en in geval van calamiteiten adequaat te kunnen handelen. Fysieke fitheid is essentieel wanneer je deze opleiding volgt. Een belangrijk onderdeel van het examen is dan ook een zwemtest waarbij je 400 meter moet zwemmen binnen 8 minuten.
De gehele opleiding Beach Lifeguard is praktisch van opzet; de theorie wordt zoveel mogelijk direct omgezet in praktische opdrachten. Zo leer je de nieuwe kennis direct toe te passen. Onderwerpen die behandeld worden tijdens de opleiding zijn: risk assessment, stromingen en getijden, gebruik van hulpmiddelen, weerkunde, rescue procedures, samenwerking met andere hulpdiensten, preventief handelen, signalen, EHBO etc.

Rescue board & Surf modules
Beide modules worden standaard in de Beach Lifeguard opleiding aangeboden. Bij de renewal richten we ons vooral op de board rescue module. Deze module gaat over de vaardigheden om een board te gebruiken bij mogelijke rescues.
Je traint hierbij ook reddingen uit te voeren met en zonder hulpmiddel.

De Beach Lifeguard renewal cursus duurt normaal 2 dagen, gevolgd door een examendag. Totaal 3 dagen. De prijs voor de Beach Lifeguard renewal cursus, inclusief registratie, examen en certificaat is 250,00 euro (p.p.).

Omdat deze cursus een volledige EHBO-opleiding omvat, kun je soms deze cursuskosten geheel of gedeeltelijk terug krijgen van je zorgverzekeraar. Dit is afhankelijk van waar en hoe je verzekerd bent.

Voor meer informatie kan je een mail sturen naar info@lifeguarding.nl.


DIRECT AANMELDEN

DutchEnglish