Beach Lifeguard opleiding Scheveningen

Wanneer:
juni 22, 2023 – juni 25, 2023 hele dag
2023-06-22T00:00:00+02:00
2023-06-26T00:00:00+02:00
Waar:
Scheveningen, Nederland
Kosten:
€ 525,00
Contact:
Beach Lifeguard opleiding Scheveningen @ Scheveningen, Nederland

De opleiding tot Beach Lifeguard is er op gericht om je de kennis en vaardigheden aan te leren die noodzakelijk zijn om toezicht te kunnen houden op het strand en in geval van calamiteiten adequaat te kunnen handelen. Fysieke fitheid is essentieel wanneer je deze opleiding volgt. Een belangrijk onderdeel van het examen is dan ook een zwemtest waarbij je 400 meter moet zwemmen binnen 8 minuten en een run-swim-run.
De gehele opleiding Beach Lifeguard is praktisch van opzet; de theorie wordt zoveel mogelijk direct omgezet in praktische opdrachten. Zo leer je de nieuwe kennis direct toe te passen. Onderwerpen die behandeld worden tijdens de opleiding zijn: risk assessment, stromingen en getijden, gebruik van hulpmiddelen, weerkunde, rescue procedures, samenwerking met andere hulpdiensten, preventief handelen, signalen, EHBO etc.

Om aan de cursus deel te mogen nemen moet je 16 jaar of ouder zijn en in het bezit van een zwemdiploma. De cursus in Scheveningen is een verkorte cursus van 4 dagen, inclusief examen. Het certificaat is 2 jaar geldig.

In zee doen we de Rescue board & Surf Rescue modules.
Je leert in moeilijkere omstandigheden (minimaal 1 mtr golven) reddingen uit te voeren met en zonder hulpmiddel. De hulpmiddelen zijn een recueboard en recutubes.

Omdat deze cursus een volledige EHBO-opleiding omvat, kun je soms de cursuskosten geheel of gedeeltelijk terug krijgen van je zorgverzekeraar. Dit is afhankelijk van waar en hoe je verzekerd bent.

De prijs voor deze verkorte Beach Lifeguard cursus, inclusief registratie, examen en certificaat is 475,00 euro (p.p.). Het certificaat is 2 jaar geldig.

Heb je vragen over deze cursus deze cursus stuur dan een mail met je naam en telefoonnummer naar info@lifeguarding.nl. Je kan voor deze cursus aanmelden via de link hieronder.


DIRECT AANMELDEN

DutchEnglish