Beach Lifeguard opleiding Zandvoort

Wanneer:
april 13, 2022 – april 18, 2022 hele dag
2022-04-13T00:00:00+02:00
2022-04-19T00:00:00+02:00
Waar:
Zandvoort
Zandvoort
Nederland
Kosten:
€ 525,00
Contact:
Beach Lifeguard opleiding Zandvoort @ Zandvoort

De opleiding tot Beach Lifeguard is er op gericht om je de kennis en vaardigheden aan te leren die noodzakelijk zijn om toezicht te kunnen houden op het strand en in geval van calamiteiten adequaat te kunnen handelen. Fysieke fitheid is essentieel wanneer je deze opleiding volgt. Een belangrijk onderdeel van het examen is dan ook een zwemtest waarbij je 400 meter moet zwemmen binnen 8 minuten.
De gehele opleiding Beach Lifeguard is praktisch van opzet; de theorie wordt zoveel mogelijk direct omgezet in praktische opdrachten. Zo leer je de nieuwe kennis direct toe te passen. Onderwerpen die behandeld worden tijdens de opleiding zijn: risk assesment, stromingen en getijden, gebruik van hulpmiddelen, weerkunde, rescue procedures, samenwerking met andere hulpdiensten, preventief handelen, signalen, EHBO etc.

Om aan de cursus deel te mogen nemen moet je 16 jaar of ouder zijn en in het bezit van een zwemdiploma. De cursus duurt 5 dagen, door een weekend met examendag. De prijs van de opleiding, inclusief manual, registratie, examen en certificaat is 525,00 euro (p.p.). Het certificaat is 2 jaar geldig.

Rescue board & Surf modules.
Beide modules worden standaard in de Beach Lifeguard opleiding aangeboden. De module rescue board leert je de vaardigheden om het rescue board te gebruiken bij mogelijke rescues.
De Surf module is een verplicht onderdeel voor surfcoaches. Je leert in moeilijkere omstandigheden (minimaal 1 mtr golven) reddingen uit te voeren met en zonder hulpmiddel.

Omdat deze cursus een volledige EHBO-opleiding omvat, kun je de cursuskosten geheel of gedeeltelijk terug krijgen van je zorgverzekeraar. Dit is afhankelijk van waar en hoe je verzekerd bent.


DIRECT AANMELDEN

DutchEnglish