Beach Lifeguard renewal opleiding Aloha is vol

Wanneer:
april 10, 2021 – april 11, 2021 hele dag
2021-04-10T00:00:00+02:00
2021-04-12T00:00:00+02:00
Waar:
Scheveningen, Nederland
Kosten:
€ 225,00
Contact:
Beach Lifeguard renewal opleiding Aloha is vol @ Scheveningen, Nederland

Je kan je niet meer aanmelden voor deze Beach Lifeguard opleiding bij Aloha. 

De opleiding tot Beach Lifeguard is er op gericht om je de kennis en vaardigheden aan te leren die noodzakelijk zijn om toezicht te kunnen houden op het strand en in geval van calamiteiten adequaat te kunnen handelen. Fysieke fitheid is essentieel wanneer je deze opleiding volgt. Een belangrijk onderdeel van het examen is dan ook een zwemtest waarbij je 400 meter moet zwemmen binnen 8 minuten.
De gehele opleiding Beach Lifeguard is praktisch van opzet; de theorie wordt zoveel mogelijk direct omgezet in praktische opdrachten. Zo leer je de nieuwe kennis direct toe te passen. Onderwerpen die behandeld worden tijdens de opleiding zijn: risk assessment, stromingen en getijden, gebruik van hulpmiddelen, weerkunde, rescue procedures, samenwerking met andere hulpdiensten, preventief handelen, signalen, EHBO etc.

Rescue board & Surf modules
Beide modules worden standaard in de Beach Lifeguard opleiding aangeboden. De module rescue board leert je de vaardigheden om het rescue board te gebruiken bij mogelijke rescues.
De Surf module is een verplicht onderdeel voor surfcoaches. Je leert in moeilijkere omstandigheden (minimaal 1 mtr golven) reddingen uit te voeren met en zonder hulpmiddel.

De Beach Lifeguard renewal cursus duurt normaal 2 dagen, gevolgd door een examendag. Totaal 3 dagen. Vanwege de Corona maatregelen wordt de theorie online gegeven en zijn er 2 praktijkdagen. Dit alles volgens de geldende Corona maatregelen. De prijs voor de Beach Lifeguard renewal cursus, inclusief registratie, examen en certificaat is 295,00 euro (p.p.).

Meld je in eerste instantie aan door een mail met je naam en telefoonummer te sturen naar info@lifeguarding.nl.

De RLSS Beach Lifeguard certificaten die in 2020 verlengd zouden moeten worden, zijn allemaal automatisch verlengd tot en met 30 september. Als het goed is gegaan, dan heeft iedereen met een RLSS NVBLQ certificaat hiervan bericht ontvangen van de RLSS.

Het betekent wel dat er nu nog velen zijn die hun Beach Lifeguard certificaat voor 30 september moeten verlengen. Lifeguarding heeft hiervoor de komende weken nog een 3-tal cursussen/updates georganiseerd en zal indien nodig meer cursussen voor eind september organiseren.

Kijk voor de data en locaties op deze site onder Kalender.

DutchEnglishGerman