juli 9, 2017

BEACH Lifeguard

Beach Lifeguard
De opleiding tot Beach Lifeguard is er op gericht om je de kennis en vaardigheden aan te leren die noodzakelijk zijn om toezicht te kunnen houden op het strand en in geval van calamiteiten adequaat te kunnen handelen. Fysieke fitheid is essentieel wanneer je deze opleiding volgt. Een belangrijk onderdeel van het examen is dan ook een zwemtest waarbij je 400 meter moet zwemmen binnen 8 minuten.
De gehele opleiding Beach Lifeguard is praktisch van opzet; de theorie wordt zoveel mogelijk direct omgezet in praktische opdrachten. Zo leer je de nieuwe kennis direct toe te passen. Onderwerpen die behandeld worden tijdens de opleiding zijn: risk assessment, stromingen en getijden, gebruik van hulpmiddelen, weerkunde, rescue procedures, samenwerking met andere hulpdiensten, preventief handelen, gebruik van signalen, EHBO, reanimatie, gebruik AED, etc..

Om aan de cursus deel te mogen nemen moet je 16 jaar of ouder zijn en in het bezit van een zwemdiploma. De cursus duurt 5 dagen, gevolgd door een examendag. De prijs van de opleiding, inclusief lesboek, registratie, examen en certificaat is € 525,00 (p.p.).

De update/renewal van het RLSS Beach Lifeguard certificaat is om het jaar. De update/renewal is dan 2 dagen en € 250,00 (p.p.).

Rescue board & Surf modules
Beide modules worden standaard in de Beach Lifeguard opleiding aangeboden. De module rescue board leert je de vaardigheden om het rescue board te gebruiken bij mogelijke rescues.
De Surf module is een verplicht onderdeel voor surfcoaches.  Je leert in moeilijkere omstandigheden (minimaal 1 meter golven) reddingen uit te voeren met en zonder hulpmiddel.

Naar het aanmeldformulier

DutchEnglish