juli 9, 2017

Lifeguard zwembad / Pool Lifeguard

Lifeguard zwembad / Pool Lifeguard (toezichthouder zwembad, zoals we het in Nederland kennen) is een compacte opleiding met als uiteindelijk doel het ILS erkende diploma.

De opleiding duurt 5 dagen (4 1/2 dagen training, 1/2 dag examen).  Zeer praktijkgericht met veel vaardigheden die je nodig hebt om een goed toezicht te kunnen houden en daar waar noodzakelijk in te kunnen grijpen bij een redding.

De opleiding is opgedeeld in 3 modules

Module 1:  Preventie / toezicht houden: zaken die aan de orde komen zijn o.a. werkprocedures, zoneren, scannen, interventie wanneer nodig, etc..

Module 2: Ingrijpen: veel “watertijd” waar we aandacht besteden aan het uitvoeren van reddingen en wat hier zoal bij komt kijken.

Module 3: EHBO: theorie en het leren van diverse vaardigheden (een internationaal erkend EHBO diploma is onderdeel van de opleiding).

Na het met goed gevolg afronden van de opleiding kun je direct aan de slag, geen lange stages, geen oneindige documenten invullen maar wel lekker praktijkgericht en “to the point”.

Minimale leeftijd om deel te nemen is 16 jaar. Prijs incl. reader, registratie en examen is EURO 595,00 (p.p.). De update/renewal van het RLSS Pool Lifeguard certificaat is om het jaar. De update/renewal is dan 3 dagen en € 295,00 (p.p.).

Vele zorgverzekeraars vergoeden de POOL lifeguard geheel of gedeeltelijk.

Naar het aanmeldformulier
DutchEnglish