Beach Lifeguard renewal opleiding Scheveningen

Wanneer:
maart 9, 2023 – maart 10, 2023 hele dag
2023-03-09T00:00:00+01:00
2023-03-11T00:00:00+01:00
Waar:
Scheveningen, Nederland
Kosten:
€ 250,00
Contact:
Beach Lifeguard renewal opleiding Scheveningen @ Scheveningen, Nederland

De opleiding tot Beach Lifeguard is er op gericht om je de kennis en vaardigheden aan te leren die noodzakelijk zijn om toezicht te kunnen houden op het strand en in geval van calamiteiten adequaat te kunnen handelen. Fysieke fitheid is essentieel wanneer je deze opleiding volgt. Een belangrijk onderdeel van het examen is dan ook een zwemtest waarbij je 400 meter moet zwemmen binnen 8 minuten.
De gehele opleiding Beach Lifeguard is praktisch van opzet; de theorie wordt zoveel mogelijk direct omgezet in praktische opdrachten. Zo leer je de nieuwe kennis direct toe te passen. Onderwerpen die behandeld worden tijdens de opleiding zijn: risk assessment, stromingen en getijden, gebruik van hulpmiddelen, weerkunde, rescue procedures, samenwerking met andere hulpdiensten, preventief handelen, signalen, EHBO, reanimatie, etc.

Rescue board & Surf modules
Beide modules worden standaard in de Beach Lifeguard opleiding aangeboden. De module rescue board leert je de vaardigheden om het (rescue) board te gebruiken bij mogelijke rescues.
De Surf module is een verplicht onderdeel voor surfcoaches. Je leert in moeilijkere omstandigheden (minimaal 1 mtr golven) reddingen uit te voeren met en zonder hulpmiddel.

De Beach Lifeguard renewal cursus duurt 2 dagen, inclusief het examen. De prijs voor de Beach Lifeguard renewal cursus, inclusief registratie, examen en certificaat is 250,00 euro (p.p.). Het certificaat is 2 jaar geldig.

Omdat deze cursus een volledige EHBO-opleiding omvat, kun je soms de cursuskosten geheel of gedeeltelijk terug krijgen van je zorgverzekeraar. Dit is afhankelijk van waar en hoe je verzekerd bent.

Stuur voor meer informatie een mail met je naam naar info@lifeguarding.nl.


Naar het aanmeldformulier

DutchEnglish